Hinta

Ezt a remeket nem én követtem el, hanem a férjem. :) Adott három gyerek, három ajtófélfa, és két hinta. Bizony, kevés a kettő, valaki mindig kimaradt a jóból... Mivel az apraja másfél, a nagyja viszont ötéves, így a bébi hinta helyett már egy nagylányosban gondolkodtunk, amin - hogy a lányomat idézzem - már nincs "se háttér, se előtér" :).
A hinta felfogatóját, a kötelet, és - mivel épp nem volt karika - a karabinert barkácsboltban vásároltuk. A nyers deszka megvolt, ezt csak meg kellett csiszolni, és szép lekerekítettre vágni és csiszolni a széleket.
Alul még a két oldalán egy-egy rövidebb lécdarab erősíti, azokon is átmegy a kötél.


Miután elkészültünk, jöhet a minta. A lányom egyik kedvence a Bogyó és Babóca. Kerestünk egy szép, méretben megfelelő képet, mely előrajzolás után pirográffal lett a fába égetve. Elég erős szaggal jár a folyamat, ezért jól szellőző helyiségben végezzük!
Pirográf vagy piro-gravírozó


Felfüggesztjük a hintát, majd a kötelet a megfelelőhelyen rögzítjük (a két részét közvetlenül a karabiner alatt), hogy ne tudjon a karabineren elmozdulni. Mi ezt 3M szalaggal tettük.



Nagy örömet szerzett a hinta, és véget ért az állandó harc! :) A lakkozásra már nem is volt idő, de egyelőre így is megfelel, majd lakkozunk, ha kicsit lecseng a "hintázási-láz" :)
Remélem, másnak is ötletül szolgál! :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Kandalló a Barbie házba DIY