Barbie Ház


Karácsonyra Barbie házat szerettünk volna vásárolni, de mikor megláttuk az árakat, leesett az állunk. Elhatároztuk, hogy inkább elkészítjük magunk, majd lassan csinosítgatjuk. Így lett egy akkor házikó, ahová minden baba befér, két kislány is kényelmesen játszhat vele. Zárható, így biztonságban vannak az apró dolgok a tesóktól is.
A ház bútorlapból készült, a neten keresgéltem képeket, és a látottak alapján - figyelembe hely-, idő- és pénztakarékossági szempontokat - alakult ki a konkrét elképzelés, amit a férjem véglegesített, a meglévő szerszámokat, beszerzési helyeket figyelembe véve.


A bútorlapokat méretre levágattuk, de sajnos az apróbb részletekre már nem volt idő, csak az összeszerelésre. A pontos méreteket kérésre szívesen megadom, de kb. 120 cm magas, 85 cm széles, és 40 cm mély. A tetején látható egy nyílás, ami egyszer majd terasz lesz. :)

Ez tetszett a legjobban a találtak közül. Köszönet a segítségért a készítőnek!
Fehér színt választottunk, amihez szerencsére sikerült venni rózsaszín élfóliát. A hullámos vonalak dekopírfűrésszel lettek kialakítva.





Mindenképp zárhatóra terveztük, hogy kicsik ne férjenek hozzá - saját biztonságuk érdekében. Hobbiboltban vettünk pár kisebb fa dobozkát, és az én kb. húsz éves babaágyam és fürdőkádam került be a házba egyelőre, plusz a kicsi babáknak (Evi, Chelsea) egy mini fürdő, ami szintén rég megvolt már.
A sötét komód ékszertartó, amit egy kedves barátnőmtől kaptam még a középiskolai ballagásomra, tehát szintén nem mai darab.

A festés, falak díszítése, egyéb bútorok még ezután készülnek.



Hát, hajrá! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Kandalló a Barbie házba DIY