Torta II. - Hófehérke

Még az előző téma folytatásaként: Hófehérke illetve csokitorta

Hófehérke torta:

A recept az előző posztban leírt szerint alakul, viszont a világos tortalapba fehércsokit olvasztottam, és mivel az édesebb, mint a sima ét, ezért 16 dkg helyett 10 dkg cukrot tettem a tésztába.A fekete apróságok vanília darabok! :)

Sajnos, nem lett túl szép a szoknya, mert nem vágtam elég egyenletesre, és a ruha sem az igazi, mert a marcipánt megolvasztotta az ételfesték, és alig tudtam alakítani. Legközelebb színezettet fogok venni, ez a tanulság. Állítólag a por ételfesték jobb, de az meg elég drága, én legalábbis ezerpárszáz forintért találtam csak. És Hófehérke babánk sincs, de ha lett volna, akkor is inkább egy olcsó babát használtam volna, mert féltem, hogy befogja az ételfesték (néhol be is fogta).

Sütöttem egy étcsokis lapot, illetve egy fehér csokisat. A fehércsokis lapot félbevágtam, és kisebb darabokra aprítva egy öblös tálkába rétegeztem instant zselatinnal felvert joghurtos habbal, majd jól lehűtöttem. A tálat előzőleg folpackkal béleltem.
Alulra került az étcsokis lap, arra joghurtos hab, arra pedig egy fehércsokis lap. A tetejére borítottam a tálban lehűtött joghurtos habot, ez adja a szoknya felső, gömbölyded részét. Sajnos, a baba lábastól nem fért bele, így a lábait kivettem, folpackba csomagoltam az alját, majd kicsit kivájtam egy kanállal a torta tetejéből, és bedugtam a babát, hogy stabilan álljon.
Ezután az alsó lapok elejét levágtam, körben, hogy a tálban hűtött rész folytatásaként szoknyát alkosson. Hátul nem vágtam le, palástot akartam, de nem tudtam szépen nyújtani a marcipánt, így azt kihagytam.
A ruhának előbb a fehér gallérját készítettem el, és nyomtam jó erősen a baba testéhez, majd kevés kék festékkel gyúrtam egy diónyi gömböt, melyből két kisebbet formáztam. Ezek kerültek a baba vállához. Málna piros ételfestékem volt, mellyel sajnos csak rózsaszínt tudtam elérni a piros helyett. Mogyorónyi marcipánt színeztem meg, és rizsszem formájú darabokat csíptem le belőle, ez került a puffos ujjra.
A ruhához több ételfestéket raktam, de csak nem akart sötétkék lenni, viszont a marcipán ellágyult, így átszitált keményítőt és porcukrot adtam hozzá, így is elég nehezen kezelhető volt, kevés krémmel sikerült a babához rögzíteni. Kinyújtottam, majd két szélét egyenesre vágtam, készítettem egy V-alakú bevágást, majd a babára tekertem, és a hátán összenyomtam. Mivel kékebbet szerettem volna, ezért fültisztító pálcikával még kicsit festegettem.
A ruha krémből készült. 4 dl tejszínt főztem össze 15 dkg fehércsokival, majd lehűtöttem. Nem tudom, mi volt a gond, de 2 csomag habfixálóval sem sikerült rendesen felverni, így szépen kenni sem. Habzsákkal nem is próbálkoztam, pedig azzal kitőlthettem volna a vágás által hagyott egyenetlenségeket is. Nemcsak a kenéssel volt gond, hanem a mennyiség is kevés lett, főleg úgy, hogy a marcipánnal való küszködés miatt palástot sem csináltam végül (nem tudtam volna pirosra színezni, és kinyújtani). :( Az íze viszont jó lett, és egy torta esetén az sem elhanyagolható szempont. :) Megszórtam dekorgyönggyel, de annak is kevés volt a mennyisége a hibák eltakarásáshoz.
A virágokat kis méretű sütiszaggatóval vágtam a kinyújtott marcipánból, kicsit tölcséressé formáztam az ujjaim között egy fogvájó segítségével, majd közepükbe dekorgyöngyöt nyomtam. A levél készen kapható ostyalevél.
Remélem, legközelebb jobban fog sikerülni! :) A lányom így is nagyon örült neki! :)

A virágvasárnapi csokitorta jobb lett, a recept az előző bejegyzésnél olvasható (csokis lap + csokis tejszínhab). A csokihabbal körbekentem, majd fehércsoki darabokat és étcsokipasztillát nyomtam sorban az oldalára, végül dr. Oetker dekorcukorral szórtam. A tetejét csokimázzal vontam be (étcsoki+kevés margarin), majd gazdagon szórtam csokipasztillával. A szélét habzsákból a csokihabbal díszítettem, szórócukor került rá, a közepére pedig a Hófehérke tortánál leírt módon készített virágok ostyalevéllel.
Jó sütögetést mindenkinek! :)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Barbie kanapé készítése DIY