Szalaggal bevont húsvéti tojás

Nagyon tetszik az articsóka-technika, illetve az ezzel díszített tárgyak. Azonban elég időigényes folyamat, és gombostűket kell beszúrni a hungarocell alapba, ami - az én gyerekeimmel, akik mindig mindent megpiszkálnak - nem egy életbiztosítás. Próbáltam valamilyen alternatív megoldást találni, így született meg a szalaggal bevont tojás, ami csak a ragasztó megkötéséig, illetve a munkafolyamat végégig tartalmaz tűt. Nem olyan mutatós, mint az articsókás, de azért elég szép lett szerintem.
Először is összeszedegettem, amit hasznosnak gondoltam: hungarocell tojás és szalag mindenképp kell, mellé vettem elő flittert, viaszolt szálat, tüllt (mindegyik törtfehér)

A szalag végét előbb mécses fölött elsütőm, hogy ne menjen szét, majd gombostűvel rögzítem a tojás egyik "végéhez"

Felirat hozzáadása

Óvatosan feltekerem a szalagot - egy csík kétoldalas ragasztót a közepére húzva akár fixálhatjuk is, én nem tettem alá, mert úgy könnyebben, nyom nélkül visszabontható, ha mégsem lesz szép.


Ha esetleg elcsúszik a szalag, akkor tűvel tudjuk igazgatni, egyiket a másik alá visszabújtatni.

Gombostűvel vagy ragasztóval rögzítjük a végeket (befejezéskor szintén süssük el a szalag végét)

Natúr színű viaszolt szálból kötöttem pár jozefin csomót (neten rákeresve kehet találni ábrát hozzá)

A jozefin csomós zsinórt felragasztottam a tojásra, ez rögzítette a szalagot is. Pillanatragasztót használtam, de szerintem ragasztópisztollyal is lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Barbie kanapé készítése DIY