Nyári szünet - Start

A nyári szünet valahogy olyan, mint egy marék homok - legalábbis nekem. Mindig vannak terveim, ötleteim, amiket valahogy be akarok passzírozni, de csak kapkodok össze-vissza, pereg ki a kezemből, és minél jobban erőlködőm, annál kevesebb marad benne...

Idén próbálok valami rendszert vinni a hétköznapokba, hogy a gyerkőcök ne unják a nyarat, ne felejtsék el, amit eddig tanultak (legalábbis az iskolás ne), ne essenek ki nagyon a szürke hétköznapokból. Legyen tartalmas, színes, szórakoztató a szünetük, mindemellett fejlődjenek is. Persze jó lenne egy kis énidő is olykor-olykor. Hát, meglátjuk, mi fér bele.

A szünet kezdete előtt próbáltam ötleteket gyűjteni, alapanyagokat beszerezni, hogy minden napra tudjunk valami újabb dolgot készíteni/kipróbálni, ami lehetőleg nem egy kerül egy vagyonba. Sokféle szempontot kellett még figyelembe vennem, hiszen a nagy lányom 10 éves, a kicsi 6, és még mellettük egy szintén 6 éves fiam is van, tehát nem egyszerű egyszerre mindenkinek megfelelő elfoglaltságot találni.  A tervek között ételes dolgok is szerepelnek, az ötletek egy része ide van gyűjtve: 


Mivel rengeteg alapanyagom van, csak kevés dolgot kellett beszereznem. Ajánlom a Pepcot, ahol jó áron lehet beszerezni (talán 360 Ft/cs) zseníliadrót-mozgószem-pompon csomagot fiús és lányos színekben is. Mellé vettem még egy csomag mozgószemet, amiben vegyes színű és méretű szemek voltak, krepp papírt és celluxot. Spatula van itthon, azt még tavaly gyógyszertárban vettem. Amit még hasznosnak gondoltam, az a fa ruhacsipesz, melyet a DM-ből szereztem be.


Jól jön még, ha van ragsztópisztoly a háztartásban. Nekem több is van, de a legjobban a Lidl fehér színű Parkside pisztolyát szeretem. Nem túl forró, nem csöpög, gyorsan melegszik, a Lidlben alkalmanként lehet bele csillámos rudat is kapni, bááár...ha azt egyszer beletesszük, utána jó ideig csillámos lesz a csillámtalan is... 

Szóval a terv az, hogy minden nap készítünk valamit, minden nap tanulunk egy picit, illetve a kicsikkel készülünk az iskolára. A tanító néni kérte, hogy a nyáron gyurmázzanak, nyírjanak minél többet. Ez utóbbit kissé nehéz lesz - egyelőre - megvalósítani, mert Bercelnek el van törve a bal keze, természetesen balkezes. :) Csinszkával elsődleges cél a szorzótábla gyakorlása, valamint az írástempó és figyelem fejlesztése.
Magam is tanító vagyok, de azért igénylek segítséget. Ajánlom elsősorban a Gyereketető oldalt,  szinte nincs olyan felmerülő probléma, amihez ne tudna valamilyen segítséget nyújtani. :) Érdemes feliratkozni a hírlevélre és YouTube csatornára is! A Facebookon is jelen van, valamint van egy csoport is, ahol szintén sok hasznos információ található.
Mellette nagyon jó a Facebookon a BeszélŐ oldala is, szintén sok jól hasznosítható információval.Ha valami különleges papírcsodát szeretnék készíteni, első körben a Hattifant-en keresgélek. 

Kezdetnek egyelőre ennyit, most lássuk, mi az első nap termése... Elővettük a Pepcoban beszerzett pomponokat és drótokat, és ragasztópisztoly segítségével készítettünk néhány szörnyit: 







Ha valaki netán nem ismerné fel, az utolsó szörny a Ben10 című rajzfilm Pókmajom névre hallgató figurája. :) A szem ez estben Omnitrixként működik, ami nem tudom, mi...

Készítettünk nyalóka formát is: 


Ehhez mini-jégkrém pálcikáját használtuk fel. Megmozgatta kicsit a fantáziájukat, de nem nagyon játszottak az elkészült művekkel, tehát annyira nem mozgatta meg őket. Majd legközelebb... :) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Kandalló a Barbie házba DIY