Itt a farsang, áll a bál... De mit adjak a gyerekre?

Nálunk a jelmez már karácsony környékén téma, és minden héten változik, ki minek szeretne öltözni. Néhány éve eldöntöttük, magunk készítjük a jelmezt, és igyekszünk is egyedi megoldásokat kitalálni. Nagy segítséget jelent a Pinterest, de a sima Google képkereső is jól használható, azonban a Pinteresten mappába gyűjthetők az ötletek, így akár a vásárlás során is elő lehet kapni a telefont, ha elbizonytalanodnánk, mire is van szükség.

Az évek során kiderült, hogy a saját készítésű jelmez nem annyira kifizetődő, mert sok esetben használtan olcsóbb, mint ha az alapanyagokat megvesszük. Plusz az idő, amit ráfordítunk, és ha nem vagyunk annyira szerencsések, hogy anyósunk vagy sógornőnk profi a varrásban, akkor még a varratás költségével is számolni kell.

Viszont elmondható, hogy a jelmez teljesen egyedi, a gyerekek szívesen segítenek a kivitelezésben (mondjuk ez lehet, hogy nem feltétlenül előny... :) ) és megvalósulhat - persze bizonyos korlátok között - a vágyott karakter (mert nem mindig van ám boltban kapható!)

Elkezdem feltölteni az évek során elkészített jelmezeket. Sajnos, nem készültek fázisfotók, de igyekszem részletesen leírni a készítés menetét, illetve belinkelni a segítségül szolgáló oldalakat, videókat.

Idén is három jelmez készül házilag, de egyelőre nem árulom el, mivel készülünk. A képen az alapanyagok egy része látható, van azért árulkodó részlet. Ez nem az összes alapanyag, amit felhasználok majd, de mindegyik jelmez "hozzávalóiból" van a fotón. Találgatni lehet! :) ;)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bútorok papírhengerből a Barbie-házba

Barbie Ház

Kandalló a Barbie házba DIY